miércoles, 29 de julio de 2009

VILANOVA I LA GELTRÚ - Es presenta el nou carnet actiu

Les persones que sol·licitin el carnet podran gaudir de diversos descomptes tant en serveis municipals com comercials


VD - 01/07/2009 19:30:39

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través del Pla de la Gent Gran, ha presentat aquest matí el Carnet Actiu. Amb aquest carnet, el consistori pretén potenciar un envelliment actiu per tal de que les persones grans aprofitin un temps que abans no tenien gaudint de la ciutat i dels seus equipaments.

Per a sol·licitar el Carnet actiu és necessari estar empadronat a Vilanova i la Geltrú i tenir, com a mínim, 65 anys o patir una disminució igual o superior al 65%. Les persones interessades hauran d’omplir una sol·licitud, lliurar una fotografia mida carnet i presentar el DNI i/o el document original acreditatiu de la disminució emès pel CAT.

En aquest sentit, les persones que comptin amb aquest carnet gaudiran de diversos descomptes en alguns dels serveis que ofereixen les regidores de Cultura i de Mobilitat, així com en diversos establiments comercials.

Descomptes culturals
- 40% de descompte en la programació estable de teatre, cinema, música i dansa. Quedaran exclosos els espectacles familiars i aquells als quals no s’aplica cap tipus descompte.
- Entrada reduïda a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
- Visita comentada gratuïta a la Sala Prado de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el primer dimarts de cada mes, a les 16.30 hores.
- Entrada gratuïta a la Torre Blava.
- Visita comentada gratuïta a les exposicions temporals del Centre d’Art Contemporani LA SALA, el segon diumenge de cada mes, a les 12 hores.
- 5% de descompte en les publicacions i catàlegs del Centre d’Art Contemporani LA SALA i de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
- Club de lectura per a gent gran a la Biblioteca Municipal Armand Cardona.
- Accés als serveis de la Biblioteca Armand Cardona i de la Biblioteca Joan Oliva. Accés a internet, aules multimèdia, servei de prèstec de llibres, DVD, CD, revistes, etc.

Descomptes de mobilitat:
- Transport urbà:
T-ACTIVA, descompte del 50% en l’abonament de 10 viatges del bus urbà.
- Transport interurbà:
Les persones que tinguin la T-ACTIVA pagaran el 65% del viatge.

Pel que fa als descomptes en establiments de la ciutat, aquells que hi estiguin interessats podran adreçar una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana sol·licitant-ho. Posteriorment, es signarà un conveni amb l’Ajuntament passant a ser establiment col·laborador amb el Carnet Actiu.

Manel Cardós, representant del Grup de Jubilats de Comissions Obreres i membre de la Mesa de la Gent Gran, ha estat qui va realitzar la proposta a l’Ajuntament per tal de poder ampliar el ventall d’avantatges amb ofertes dels establiments del municipi. Proposta que l’Ajuntament va acceptar de bon grat.


No hay comentarios: