jueves, 28 de julio de 2011

El Ple de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes aprova una moció contra els tancaments d'urgencies als CBS del municipi.


Moció contra el tancament de l’atenció continuada (Urgències) al Centre Bàsic de la Salut de Les Roquetes i el tancament del servei del Centre Bàsic de Ribes els caps de setmana i dies festius

MOCIÓ DEL PSC, CIU, UM-9, PP i ICV-EUiA SOBRE EL TANCAMENT DEL SERVEI D’URGÈNCIES DEL CAP a Les Roquetes i el TANCAMENT DEL SERVEI DEL CAP a Ribes ELS CAPS DE SETMANA I DIES FESTIUS.

L’Institut Català de la Salut ha limitat el servei d’atenció continuada (urgències) del centre d’atenció primària a

Les Roquetes des de principis del mes de juliol Aquest centre dóna servei no únicament al nostre municipi, sinó també a municipis del voltant. Així com també, el tancament del servei del centre d’atenció primària els caps de setmana i els dies festius a Ribes.

Sant Pere de Ribes, va patir ja fa uns anys una retallada important suprimint-nos el servei d’urgències de l’ambulatori de Ribes. Novament, aquest mes de juliol el CAP de les Roquetes va deixar de tenir el servei interromput de 24 hores, i el de Ribes deixa de funcionar els caps de setmana i els dies festius.

El CAP a Les Roquetes oferia el servei ininterromput les 24 hores, els 7 dies de la setmana. Ara, ja no serà així i aquest fet obligarà a les persones usuàries a desplaçar-se als hospitals de referència comarcals Sant Camil i Sant Antoni Abad, canviant d’aquesta manera un model sanitari de qualitat i proximitat per un altre que possiblement comporti el col•lapse de les urgències hospitalàries. Aquesta és també la situació del CAP de Ribes que no donant servei els caps de setmana i els dies festius fa que més persones s’hagin de desplaçar del lloc on viuen per una atenció bàsica i de proximitat.

Per tot això, el Ple l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes,

ACORDA

1. Rebutjar el tancament del servei d’urgències al nostre municipi, així com també el tancament del CAP de Ribes durant els caps de setmana i dies festius.

2. Demanar del Departament de Salut de la Generalitat que endegui totes les accions destinades a deixar sense efecte aquesta retallada de les prestacions sanitàries.

3. Mostrar el nostre desacord en la proposta de mesures per aplicar les retallades exigides per la Generalitat i que haurà d’aplicar el Consorci Sanitari del Garraf.


4. Notificar l’acord d’aquest Ple, al Govern de la Generalitat, al Servei Català de la Salut (CatSalut), a l’Institut Català de la Salut, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Consorci Sanitari del Garraf, a les direccions dels dos centres d’atenció primària i als ajuntaments veïns que són usuaris d’aquest servei.
Sant Pere de Ribes

26 de juliol de 2011

No hay comentarios: